Feber

Efter förra inlägget blev det att kolla febern då jag kände att jag inte riktigt mådde helt okej. Visade närmare 38 grader så blev att lägga sig i sängen, har sovit lite och annars bara tagit det lugnt. Jag som hade tänkt träna idag, inte tränat på 2 veckor då man inte varit bosatt på porsön. Jo, på tal om det. Förra natten fick jag äntligen sova i min egen säng igen och jag sov som en stock. I just love my bed! :)   Sängen på mjölkudden var inte riktigt allt för bra för min rygg måst jag säga men har ju som tur haft Stefan som kunnat massera mig på helgerna iaf, så det har väll gjort det lite mindre besvärligt kanske. Men är gode glad för att vara hemma igen och få sova i min egen säng. Har man inte turen att ha sin karl brevid sig så är den egna sängen ett måste!

Just nu sitter jag då iaf och lyssnar på lite musik, blir att borsta tänderna och lägga sig i sängen. Imorgon har vi en lektionsfri dag så blir att få Vfu-uppgiften gjort. Kanske t.o.m blir att ringa Friberg och höra om vi ska ta den där kaffen, gode länge sen man såg honom. Nå, blir att vänta och se imorgon, godnatt på er! :)


Omtenta

Ja, då fick man i förra veckan veta att man har omtenta 17-22 december, kul! Klarade dock 4 av 5 delar skulle man väll kunna säga så har bara omtenta på den del som handlar om vilken betydelse den rumsliga gestaltningen har i lärandet, precis som i stort sätt alla. Men om man säger såhär, ca 90% av alla oss lärarstudenter som gjorde denna tenta i detta tillfälle har omtenta i någon av delarna, eller det var en siffra vi fick höra men kan ju säkert stämma. I våran klass t.ex. så var det EN som klarade allt. Hm, ja! man börjar ju undra vart felet ligger egentligen. Nå, det är bara att bita ihop och ta det. Får väll tänka så här; tur att det bara var 1 av 5 delar som jag har omtenta på.

Känner dock på mig att detta inte kommer bli ett allt för roligt jul(lov?) i år. Kan väll nästan inte kalla det för lov eftersom det kommer att spenderas med pluggande. Har tenta den 11:e januari och en rapport ska vara inne den 14:de januari. Vad har man gett sig in på egentligen ?


Har dock haft lite tur med en bok till nästa kurs, hade tänkt beställa den förra veckan men så såg jag att den fanns ledig på biblioteket. Så kollade sådär varje dag förra veckan på ifall den försvunnit eftersom man inte kan ställa sig på kö när den inte är lånad av någon, men icke så jag fick den! Sparade sådär kring 200-250 kr på det, så nu behöver jag inte ha lika dåligt samvete över att jag lagt ner så mkt pengar på att klippa mig och färga håret, jo. på tal om det, är ju röd hårig nu med svart underhår. Trivs super! får bara hoppas på att det röda inte far bort allt för fort, det har ju en tendens till att göra det.

Ja, blev ett inlägg om skolan igen då, äh! :p

Mitt yrkesval

Har varit lite duktig i veckan och då pratar jag om skolarbete såklart. Har gjort 3 av 4 delar på bibliotekssöksproven (1:a gjorde jag i söndags). Hade 80, 73, 61 och 92% rätt på dom, blev en liten nedgång i koncentrationen som ni ser men höjde mig där på sista och det var där jag i stort sätt inte läste någonting i texten. That´s the way I work ;) 

Jag är ju bara så dålig på den här fronten som handlar om skolarbete, läst ungefär 40 av 240 sidor som är till tentan. Inge bra för snart börjar nästa kurs så kommer bli tentaplugg hela jullovet då, det låter ju inte alls kul. Jag är en person som inte får ha för mycket tid på mig för då tar jag det alldeles för lugnt och känner mig allt för dålig jämnfört med många andra som pluggat typ varje dag sen kursen började. Något sådant är iofs alldeles för överambitiöst för mig, det är inget som jag skulle palla. Har även hört någon använda ordet tentaångest, lite väl tidigt kanske. Jag hade nog blivit knäpp om man ska ha ångest från nu till 11 januari men och andra sidan kan jag få lite panik i vissa stunder då jag märker hur dålig jag är, alltså hur dålig självdiciplin jag har. Av någon konstig anledning gör jag ingenting åt det, jag bara fortsätter att skjuta allting framför mig och det hjälper inte att jag säger åt mig själv att skärpa mig. Illa, det måste ni hålla med om.


Jo, har ju praktik nu för stunden. Är med på SO-lektioner och har märkt att det finns roller hos eleverna som man verkligen känner igen sig i. På högstadiet var man den som satt och småpratade hela tiden, hade inget intresse alls av att lyssna på lärare och tyckte verkligen inte om skolan. Det gjorde jag iofs inte på gymnasiet heller, det här med teoretiska ämnen och massa pluggande är inte alls min grej. Men vad gör jag; Jag fortsätter plugga! och ska bli lärare, vilket betyder att jag kommer spendera hela mitt liv i skolan (typ). Det låter ju lite som det gör, jag håller med. Som jag sa till Sara; Jag tror inte någon lärare (iaf på högstadiet) som jag haft skulle kunna tro att jag ska bli lärare. Nej men fan, praktiskt blir det ju iaf. Ska bli kul att jobba med idrott varje dag, ja. Det tror jag! Hoppas då på att det ska vara värt allt detta pluggande som jag gett mig in på.

Oj, blev ganska långt. Lägger locket på nu!

Allt för många ensamma nätter.

Första dagen på praktiken avklarad och är bosatt på mjölkudden 2 veckor nu. Så ser det ut. Blir ett kortkort inlägg.


Dags att bege sig mot sängen. Dessa ensamma nätter, inget jag tycker om. Saknar min kärlek nå jävulskt! men inte många dagar kvar, snart är det torsdag.

Gonatt och sovgott!

Seg morgon/förmiddag, eller vad man ska kalla det för ?

Klockan är snart 3, lyssnar på paramore och har inte gjort någonting vettigt i stort sätt sedan 12 då jag vaknade. Legat i sängen och sett idolreprisen, även lite 2½ män. Tyckt lite allmänt synd om mig själv, haft ont i huvudet i 4 dagar nu och sån där morgon ont i halsen. Det har gjort så jag inte tränat sedan i onsdags eftersom jag är rädd för att någonting ska bryta ut och jag blir sjuk. Har varken tid eller lust att bli det, praktiken börjar imorn och har inte lust att komplettera den någon annan gång. Vill verkligen träna idag och har sagt till Anna att jag ska men är lite tveksam, blä.

Helgen har iaf varit riktigt trevlig. I fredags blev det att umgås med Martina, vilket var på tiden då det var ett tag sen:/ Fick även veta att hon flyttar hit till porsön 1;a december, det tyckte jag lät bra! Lördag kväll blev att fara till gammelstan och filmkväll hos Emelie. Så säger ju det, super! :)Senare idag blir det iaf att packa väskan och fara till mjölkudden med den. Ska bosätta mig där i 2 veckor då jag har praktiken på Tunaskolan, känns bra då det blir lite närmare än härifrån nu när det börjar bli så kallt ute.

Nu ska jag lägga mig i sängen igen, hojja! haha.

Varmt och skönt!

Har precis kommit hem från stan. Blev att köpa ett par täckbyxor. Känner mig nöjd! :)
Nu får vi se om jag ger mig på backen iår, planen är att lära mig också slalom ;O haha.Blev dock lite besviken på att det regnar idag, tyckte det var så mysigt igår när det snöade och staden lyste upp lite. Tycker det ser så tråkigt och deprimerande ut där ute nu under senhösten. Allt är bara brunt och dött.


hej igen.

Jag är ju då inte bra på att komma ihåg denna blogg. Kanske är så att jag inte har något vettigt att säga, haha!

Har iaf helg nu, ohja! ska bli skönt att få sova ut imorn, litegrann iaf, till 11 :) 
Dagen ska sedan spenderas med tränande, köpa täckbyxor troligtvis (Får se om jag blir för snål men ska ju bli en riktigt friluftsmänniska nu här framöver så känner att man borde införskaffa sig ett par nya), åka till Emelies nya lägenhet i Gammelstan för lite tvmys och sedan bege mig till min kära pojkvän som kommer hem! Tycker att det är en väldigt bra planering :)

För att hoppa till något helt annat. Läste ni om killen som hjälpte en gammal dam som blev överfallen av en annan snubbe genom att smälla till honom i huvet. Han fick 1års fängelse och 50 000 i skadestånd för att ha hjälpt damen att inte bli strypt. Tycker någon att det låter rätt ? Helt sjukt enligt mitt tycke. Det uppmanas att man ska gå emellan ifall någon åker illa ut men sedan får man ett sådant straff. Dom menar att man inte ska ta till med mer våld än nödvändigt. VA? Skulle ha då istället ha gått och klappat honom på axeln och bett honom att sluta för att sedan troligtvis bli påhoppad själv? Det är ju sjukt.
Måste tillägga en sak till; jag somnade kring 11 igår kväll (!) Ett mirakel nästan.
Önskar att jag kunde somna så tidigt oftare under skoldagar för kan säga att det händer alldeles för sällan, näst intill aldrig.


RSS 2.0